YÖNETİM SİSTEMİ KOMİSYONU
Yönetim sistemi işleyişi ile ilgili organizasyon şemalarını hazırlamak.
Öz Değerlendirme ve Akreditasyon Veri Sistemi ve Bölüm internet sitesi gibi çevrimiçi kaynakların güncelliğini sağlamak ve kontrol etmek.
Görevlendirme kriterlerinin belirlenmesi ve uygulanması sürecinde, gönüllülük esasına dayalı olarak görev dağılımının sağlanmasını koordine etmek.
Bölümün yönetim sistemi ile ilgili süreçlerin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve iyileştirme önerilerinin geliştirilmesini sağlamak.
Yönetim sistemi politikalarının etkin bir şekilde iletilmesi ve uygulanmasını sağlamak için ilgili taraflarla koordinasyon sağlamak.
Yönetim sistemi performansının izlenmesi ve raporlanması, gerekli durumlarda düzeltici ve önleyici faaliyetlerin başlatılmasını sağlamak.
KALİTE GÜVENCE VE AKREDİTASYON KOMİSYONU
Kalite yönetim sistemi gerekliliklerini yerine getirmek, düzeltici ve önleyici faaliyetleri talep etmek, başlatmak ve takip etmek.
Fakülte Kalite ve Akreditasyon Kurullarının kararları doğrultusunda çalışmaları organize etmek ve takip etmek.
Bölüm Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılara katılarak akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi almak ve paylaşmak.
Akreditasyon süreçlerini güncel tutmak.
Diğer bölüm komisyonları ile bilgi alışverişi içinde olarak koordineli bir şekilde çalışmak.
Üniversitenin Kalite Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin kalitesinin geliştirilmesi için kalite yönetim sistemi gerekliliklerini yerine getirmek.
EĞİTİM-ÖĞRETİM KOMİSYONU
Programın eğitim-öğretimi için gerekli düzenleme ve güncellemeleri yapmak.
Gerçekleştirilen iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını ilgili bölüm ve fakülte komisyonlarına sunmak.
Yurt içindeki diğer üniversitelerde sunulan ders programlarını takip etmek. Takip edilen ders programlarıyla ilgili Bölüm Başkanına bilgi sağlayarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak.
Ders müfredatını, anket ve öneriler doğrultusunda düzenlemek.
Bölümdeki öğretim elemanları üzerindeki ders dağılımını kontrol etmek.
ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME KOMİSYONU
Üniversitenin stratejik planıyla uyumlu olarak araştırma stratejisi ve hedeflerini analiz ederek, yapılacak geliştirme ve iyileştirmeleri belirlemek ve uygulamak.
Araştırma kaynaklarını değerlendirmek ve iyileştirmeler üzerinde çalışmak.
Lisansüstü eğitim sürecini ve eğitimin performansını izlemek ve geliştirmek için çalışmalarda bulunmak.
Öğretim elemanlarının araştırma yetkinliğini geliştirmek için gerekli destek ve imkânları sağlamak.
Araştırma performansını değerlendirmek ve iyileştirmeler üzerinde çalışmak.
Bölümün araştırma faaliyetlerini etkinleştirmek.
İÇ PAYDAŞLAR KOMİSYONU
İç paydaşları, duyurular ve toplantılar (çevrimiçi/yüzyüze) ile bilgilendirerek etkileşim sağlamak.
İç Paydaşlarla etkin, sistematik ve hedefe yönelik bir etkileşim kurarak; eğitim, araştırma ve benzeri konularda paydaşların fikirlerine başvurmak.
İç Paydaşların düşüncelerini; toplantılar, görüşmeler, anketler gibi çeşitli yöntemler kullanarak belirlemek.
İç Paydaşlardan alınan görüşler neticesinde, bölümün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek; edinilen sonuçları ilgili komisyonlarla paylaşmak.
ULUSLARARASILAŞMA KOMİSYONU
Üniversite stratejik planında yer alan uluslararasılaşma politikalarını gerçekleştirmek ve kültürlerarası etkileşim için fırsatlar sunan bir ortam oluşturmak.
Kültürlerarası bilinci ve farkındalığı geliştirecek uluslararası sosyal ve bilimsel faaliyetleri takip ederek öğrencileri bu faaliyetler hakkında bilgilendirmek.
Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ile işbirliği içinde çalışarak uluslararasılaşma faaliyetlerini koordine etmek.
Öğrencilerin ve akademik personelin ikili anlaşmalar hakkında bilgilendirilmesini sağlamak ve uluslararasılaşma faaliyetlerinin performansını izlemek ve iyileştirmek.
TOPLUMSAL KATKI KOMİSYONU
Bölümün toplumsal katkı stratejisini paydaşlarla etkileşimi ve toplumsal hizmet kalitesini geliştirme ilkesi doğrultusunda gözden geçirerek gerekli değerlendirmeleri ve analizleri yapmak.
Bölümün toplumsal katkı kaynaklarını analiz ederek toplumsal etkileşim ve iletişim için etkin stratejiler geliştirmek ve uygulamak.
Toplumsal katkı projeleri için iş birliği yapılabilecek paydaşlarla iletişim kurmak ve ortak yapılabilecek çalışmaları değerlendirmek.
Yapılabilecek toplumsal katkı faaliyetleri ve bu faaliyetlerin sonuçlarına ilişkin raporları hazırlamak.
DIŞ PAYDAŞLAR KOMİSYONU
Üniversite birimlerinin faaliyet gösterdiği alanlardaki kamu ve özel sektördeki; kurum, kuruluş ve mezunlar ile iletişim halinde olarak Dış Paydaşları belirlemek.
Dış paydaşları, duyurular ve toplantılar (çevrimiçi/yüzyüze) ile bilgilendirerek etkileşim sağlamak.
Eğitim, araştırma ve benzeri konularda paydaşların fikirlerine başvurmak.
Dış Paydaşların düşüncelerini; toplantılar, görüşmeler, anketler gibi çeşitli yöntemler kullanarak belirlemek.
Dış Paydaşlardan alınan görüşler neticesinde, bölümün güçlü, zayıf yönlerini belirlemek; edinilen sonuçları ilgili komisyonlarla paylaşmak.